Üye Ol  -  Şifremi Unuttum?
Facebook
 
 
> Bugün 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü...

> Kadir Gecesinin ve Ona Değer Kazandıran Kur’an’ın Kadrini Bilmek...

> Erdoğan’ın, Karşılığı Olmayan Sert Söylemleri Filistin’den Yana, ...

> Ömrümüzden Bir Yıl Daha Azaldı, Gelin Hâlimizi Sorgulayalım!...

> Küresel İfsadın Fıtratı ve Doğal Dengeyi Bozması ile İnsanlığın Y...

   
En Çok Okunanlar
 
DİĞER / 2012 Yılı
Radyo DENGE 18. Yılında Hicret Gecesi´yle... / Tarih: 21-11-2012
Radyo Denge 18.Yılı münasebetiyle düzenlemiş olduğu Hicret Gecesi dinleyicileriyle buluştu. 18 Kasım 2012 tarihinde, Kocatepe Kültür Merkezinde düzenlenen organizasyonda unutulmaz anlar yaşandı. Salon kapasitesinin üzerinde bir katılımla birçok dinleyicinin ayakta izlemek zorunda kalmasına rağmen 4 buçuk saat boyunca dikkate değer bir program ortaya kondu. Program öncesi saat 15.30 civarında Radyo Denge yararına düzenlenen Kermes ve sponsor firmaların tanıtım amaçlı açtığı standlar büyük ilgi gördü.
     
     
26.10.2012 Kurban Bayramı Hutbesi / Tarih: 26-10-2012
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ...وَلِلّهِ عَلَى النَّاسِ حِجُّ الْبَيْتِ مَنِ اسْتَطَاعَ إِلَيْهِ سَبِيلاً... “…Ona bir yol bulup güç yetirenlerin Ev’I haccetmesi Allah’ın insanlar üzerindeki hakkıdır...”(Âl-i İmran:97)
     
     
İlkav’da Kurban Bayramı Namazı Ve Bayramlaşması Yapıldı... / Tarih: 26-10-2012
İLKAV İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı konferans salonunda Kurban bayramının ilk günü (Cuma günü) Bayram namazının ardından bayramlaşma yapıldı. Hicri 1433 Zilhicce nin 10 günü Arafatta’ki vakfenin ardından Şeytan taşlamaya ve Kurban kesmeye giden hacılarla aynı gün idrak edilen kurban bayramı namazıda Türk Diyanetine görede bir gün sonraya dek geldi. Bu ihtilafa rağmen İlkav Konferans salonu bayram namazına gelen ve kurbanlarını Türkiye deki bayramın ikinci gününe kadar bekleten Müslümanlarca hınca hınç dolduruldu. Bu durum Ankaralı Müslümanların hassasiyetini göstermesi açısından sevindirici bir gelişme idi. Bayram Namazı öncesi Şeyho DUMAN hoca bayramlaşmanın önemi ,kurban ibadetinin tarihsel arka palanı ve kurbanlıkların seçimi ve fıkhi konularla ilgili bir sohbet gerçekleştirdi. Bayram Namazını Emrullah AYAN kıldırdı.
     
     
İlkav’da Ramazan Bayramlaşması Yapıldı... / Tarih: 19-09-2012
Bayram namazı için bir araya gelen Ankaralı Müslümanlar İLKAV konferans salonunda bayramlaşmayı gerçekleştirdiler.Bayram namazından önce Şeyho Duman hoca ramazan ayının müminler üzerindeki güzel etkisinin,Ramazan dan sonrada devam etmesi gerektiğine ilişkin bir vaaz verdi.Vaazda şeytanın sağdan yaklaşması Allaha temiz olarak kavuşmaktan ve Müslümanların birlikte kardeşliğinden de bahsedildi.Ardından Gazze yetkililerince gönderilen Filistin için toplanan yardım makbuzunu içeren mektup cemaate Emrullah Ayan tarafından okundu.
     
     
İLKAV’da KUDÜS Günü Programı Yapıldı ve Gazze İçin Yardım Toplandı... / Tarih: 17-08-2012
Her yıl Ramazan ayının son cuması “Dünya Kudüs Günü “olarak Müslümanlarca çeşitli etkinlik ve programlarla kutlanıyor. Bu bağlamda İlkav da Cuma öncesi Kudüs ve Filistin davasını anma etkinliği çerçevesinde bir program tertip edildi.
     
     
İlkav Gönüllüleri Yaz Pikniğinde Bir Araya Geldi... / Tarih: 09-07-2012
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İlkav), gönüldaşları ile birlikte yılsonu pikniği yaparak güzel bir vakit geçirdiler. Bayındır Mavi Göl Mesire alanında düzenlenen piknik sabah kahvaltısı ile başladı. Daha sonra Şeyho Hocamızın Müslümanların birlikteliği ve ilkavın bunun için sahih bir zemin olduğuna ilişkin konuşmasından sonra serbest saate geçildi.Futbol, voleybol, ip atlama ,çuval yarışı ,halat çekme gibi aktiviteler ve turnuvalarıyla devam etti.
     
     
İLKAV Yaz Okulu Kapanış Programı... / Tarih: 05-07-2012
İlmi ve e Kültürel Araştırmalar Vakfı (İlkav) ‘ın düzenlemiş olduğu üç haftalık yaz okulu programı öğrencilerin hazırlamış olduğu sunumlar ile son buldu. Öğrenci velilerininde katıldığı program kız ve erkek öğrencilerin sunduğu çeşitli skeçler,şiirler,Kuran ayet ezberleri ve meallerinin verilmesi ,marş ve ilahiler ile çok renkli bir biçimde son buldu.
     
     
İlkav Çocuk Klübü 2011-2012 Dönemi Kapanış Programı Yapıldı... / Tarih: 07-06-2012
Bir yıl süreyle hafta sonları İlkav Çocuk Kulübünde yürütülen etkinliklere katılan çocuklarımıza ailelerinin de hazır bulunduğu bir törenle sertifikaları verilerek 2011-2012 dönemi sona erdirildi.
     
     
SAYFALAR:   | 1 || 2 |
 
Copyright © 2013 İLKAV - İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı
Strazburg Caddesi No:18/4 SIHHIYE/ANKARA
Telefon :  +90 (312) 229 79 76 e-posta:  iletisim@ilkav.org
İLKAV Teknik Komisyon