Üye Ol  -  Şifremi Unuttum?
Facebook
 
 
> Bugün 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü...

> Kadir Gecesinin ve Ona Değer Kazandıran Kur’an’ın Kadrini Bilmek...

> Erdoğan’ın, Karşılığı Olmayan Sert Söylemleri Filistin’den Yana, ...

> Ömrümüzden Bir Yıl Daha Azaldı, Gelin Hâlimizi Sorgulayalım!...

> Küresel İfsadın Fıtratı ve Doğal Dengeyi Bozması ile İnsanlığın Y...

   
En Çok Okunanlar
 
BASIN AÇIKLAMALARI / 2010 Yılı
Çocuklarımıza Yönelik Resmi İdeoloji Zulmü Sona Erdirilmelidir / Tarih: 18-06-2010
Okulların tatile girmesi ve bir öğütüm yılının daha sonuna gelinmesi dolayısıyla basına açıklama yapan İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İLKAV) Başkanı Mehmet Pamak; “dinleştirilen resmi ideolojinin ve militarizmin kuşatması altındaki okullarda yaşanan çocuk zihinlere yönelik resmi ideolojik işgale, fıtratları bozan, ekini ve nesli ifsad eden seküler-dogmatik zulme son verilmesini ve çocukların fıtri özgürlüklerine, insani erdemleri koruyacakları vasata kavuşturulmaları gerektiğini ve bunun görece adalet ve özgürlük vaat ederek iktidar olanların, eğer tutarlı ve sözlerinin eri iseler en önemli ve en öncelikli sorumlulukları olduğunu” ifade etti.
     
     
Ankara´da Siyonist elçilik önündeki protestolar devam ediyor / Tarih: 03-06-2010
Filistin Dostları Platformu´nun çağrısıyla protestocular Hem Siyonist Elçilik hem de Gaby Levi´nin konutu olarak kullanılan adreste dünden bugüne tepkilerini göstermeye devam ediyorlar. Gösteriye yoğun bir katılım vardı. Özellikle dün akşam saatlerine doğru yakın illerden gelen göstericilerin katılımıyla daha büyük sayıya ulaşan göstericiler; "Kahrolsun Siyonist İsrail", "Yaşasın Küresel İntifada", "Uyan Diren Özgürleş", "Rotamız Gazze Yükümüz Direniş", "Yaşasın İslami Direnişimiz", "İslami Direniş Kazanacak, Siyonist Devlet Yıkılacak" sloganlarını attılar, tekbir ve "la ilahe illallah" haykırışlarıyla meydanı inlettiler. Eyleme İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İLKAV), Genç Birikim Dergisi, Araştırma Vakfı (AKEV), Vahdet Vakfı, Mahrumlarla Dayanışma Vakfı (MEKDAV), Merhamet Derneği, ASDER, Kardelen Vakfı, Mazlum-Der, Özgür-Eğitim Sendikası, Memur-Sen, Saadet Partisi gibi birçok kuruluş katıldı. Geç vakitlere doğru eyleme bazı sol gruplar da destek verdiler.
     
     
ANKARA´DA 2.EYLEM / Tarih: 02-06-2010
İsrail´in, Gazze´ye yardım götüren gemilere saldırısı Ankara Filistin Dostları Platformu Gönüllülerinde protesto edildi. Protesto gösterisine çok sayıda Müslüman katılırken kalabalık grup sık sık sloganlar attı.
     
     
Toplum-Der ve Mizgîn Dergisine Yönelik Baskını Kınıyoruz! / Tarih: 16-05-2010
Özgür-Der Diyarbakır Şubesi; Toplum-Der ve Mizgîn Dergisine yönelik gerçekleştirilen baskınları, örgütlenme ve düşünceyi ifade özgürlüğüne yönelik bir baskı olarak gördüğünü ve kınadığını ifade eden yazılı basın açıklaması yaptı.
     
     
Ankara´da İsrail Elçiliği Önünde Protesto Eylemi / Tarih: 19-03-2010
Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya yönelik Siyonist saldırıları ve sinsi projeleri protesto etmek üzere Ankara Filistin Dostları Platformunun çağrısıyla Siyonist elçilik önünde bir basın açıklaması düzenlendi.
     
     
Ankara´da 28 Şubat Darbesi Protesto Edildi / Tarih: 28-02-2010
28 Şubat Darbesi;13.Yıldönümünde Ankara Müslümanları Darbelere Karşı Dayanışma Platformunun çağrısıyla Kızılay YKM Önünde düzenlenen Basın Açıklamasıyla Protesto edildi.
     
     
Ankara Filistin Dostları Platformu NATO´nun Afganistan Katliamlarını ABD Büyükelçiliği Önünde Protesto Etti / Tarih: 21-02-2010
2001 yılından beri Afganistan’ı işgal altında tutan ABD öncülüğündeki NATO güçlerinin katliamları, Ankara Filistin Dostları Platformunun çağrısıyla ABD büyükelçiliği önünde düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi.
     
     
İLKAV: Halkın Vicdanı Danıştay’ı Kapattı / Tarih: 10-02-2010
İLKAV üye ve gönüldaşları bugün Ankara´da Danıştay binası önünde toplanarak "katsayı kararı"nı bir protesto eylemi gerçekleştrdiler.
     
     
SAYFALAR:   | 1 || 2 |
 
Copyright © 2013 İLKAV - İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı
Strazburg Caddesi No:18/4 SIHHIYE/ANKARA
Telefon :  +90 (312) 229 79 76 e-posta:  iletisim@ilkav.org
İLKAV Teknik Komisyon