Üye Ol  -  Şifremi Unuttum?
Facebook
 
 
> Bugün 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü...

> Kadir Gecesinin ve Ona Değer Kazandıran Kur’an’ın Kadrini Bilmek...

> Erdoğan’ın, Karşılığı Olmayan Sert Söylemleri Filistin’den Yana, ...

> Ömrümüzden Bir Yıl Daha Azaldı, Gelin Hâlimizi Sorgulayalım!...

> Küresel İfsadın Fıtratı ve Doğal Dengeyi Bozması ile İnsanlığın Y...

   
En Çok Okunanlar
 
ALTERNATİF EĞİTİM KONFERANSLARI / 2011 Yılı
Müftüoğlu : ´Ey Müslümanlar Bize değil , Kendinize gelin.´ / Tarih: 12-12-2011
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı’nın düzenlemiş olduğu Alternatif Eğitim Konferansları devam ediyor.Bu haftaki konuşmacı İktibas Dergisi yazarlarından ,edebi ve fikri birçok kitabının yanı sıra , tevhidi duruşunu yıllardır muhafaza eden Atasoy Müftüoğlu hocamız idi. Atasoy Müftüoğlu konferansında “İslam’ı Protestanlaştırma Çabaları ve Küresel Dünyaya Uyumlu Ilımlı İslam Algısı” konusunu tarihten ve günümüzden, Türkiye ve Ortadoğu bağlamında somut örnekler ile sundu. Müslümanları bekleyen büyük tehlikelere dikkat çekerken, İslamın bu dünyaya neler vaat ettiğinin , ancak Müslümanların bilinçlerinde gerçekleştirecekleri arınma ve özgürleşme ile mümkün olacağını ifade etti.
     
     
Müslüman Kadının İslami Mücadeledeki Yeri ve Sorumlulukları!... / Tarih: 17-10-2011
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı’nın düzenlemiş olduğu Alternatif Eğitim Konferansları devam ediyor.Bu haftanın konuğu Kocaeli Zeynep -Der yöneticisi Sabiha Ateş Alpat Hoca Hanım idi.Kadın erkek büyük bir katılımla gerçekleştirilen konferansın konusu “Müslüman Kadının İslami Mücadeledeki Yeri ve Sorumlulukları “ idi.
     
     
BÜLBÜL :Hakkı ve Adaleti yerine getirmek; ancak Kur’an’a Çağrı , Gereğince okumak ve Amel Etmekle Mümkündür. / Tarih: 03-10-2011
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı’nın düzenlemiş olduğu Alternatif Eğitim Konferanslarının ikincisi İktibas Dergisi yazarlarından Hüseyin BÜLBÜL ün “Kuranı Hakkıyla Okumak ve Usulüne Dair İlkeler “konulu konferansı ile devam ediyor.
     
     
Şeyho Duman:´Kadirin gecesinde yaratılanlara ait tüm emirler vahyolunmaktadır.´... / Tarih: 29-08-2011
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı’nın düzenlemiş olduğu Alternatif Eğitim Konferansları 2011-2012 dönemini Şeyho Duman Hocanın “Ramazan ayı ile Kadir Gecesinin Hayatımızdaki Yeri ve Önemi “ konulu konferansı ile başladı.
     
     
İzmir´de Özgün-Der´den ´Şehidler Gecesi´... / Tarih: 05-06-2011
İzmir´de faaliyet gösteren Özgün-Der tarafından, İzmir İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu´nda "Şehidler Gecesi" düzenlendi.
     
     
´Hz. Peygamberin örnekliğinde İslami Hayat´ konferansı yapıldı... / Tarih: 17-05-2011
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı –İLKAV’ın konferansları KTÜ Öğretim Üyelerinden Prof.Dr. Celalettin Vatandaş ın “Hz. Peygamberin örnekliğinde İslami Hayat” konulu sunumu ile bu hafta son buldu. İLKAV konferans salonunda bayan erkek büyük bir katılımla gerçekleştirilen konferansa Emrullah Ayan’ ın Kuran ve mealini okuması ile başlandı.
     
     
´Kisilik ve Kimlik Sorunu Olarak Haset´ ... / Tarih: 11-04-2011
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı –İLKAV’ın konferansları devam ediyor. Konferansın bu haftaki konuğu olan Ramazan YAZÇİÇEK, “Kişilik ve Kimlik Sorunu Olarak Haset” konulu konferansını İLKAV konferans salonunda gerçekleştirdi.
     
     
Hüseyinoğlu: ´İtidal, Vahyin Ölçülerine Uygun Davranmaktır´... / Tarih: 14-03-2011
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı’nın düzenlemiş olduğu Alternatif Eğitim Konferansları devam ediyor.
     
     
SAYFALAR:   | 1 || 2 |
 
Copyright © 2013 İLKAV - İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı
Strazburg Caddesi No:18/4 SIHHIYE/ANKARA
Telefon :  +90 (312) 229 79 76 e-posta:  iletisim@ilkav.org
İLKAV Teknik Komisyon