Üye Ol  -  Şifremi Unuttum?
Facebook
 
 
> Bugün 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü...

> Kadir Gecesinin ve Ona Değer Kazandıran Kur’an’ın Kadrini Bilmek...

> Erdoğan’ın, Karşılığı Olmayan Sert Söylemleri Filistin’den Yana, ...

> Ömrümüzden Bir Yıl Daha Azaldı, Gelin Hâlimizi Sorgulayalım!...

> Küresel İfsadın Fıtratı ve Doğal Dengeyi Bozması ile İnsanlığın Y...

   
En Çok Okunanlar
 
ALTERNATİF EĞİTİM KONFERANSLARI / 2009 Yılı ve Öncesi
Türkmen:´Açılımı sahiplenmek göğsünü suikastlere Açık Tutmaktır´ / Tarih: 28-12-2009
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı’nın (İLKAV) düzenlemiş olduğu konferansların bu haftaki konuğu Haksöz Dergisi Yazarlarından Hamza Türkmen idi.
     
     
´İlk Kur’an Nesli ve Müslümanların İbadet Algısı´ Konferansı / Tarih: 27-12-2009
İLKAV´ın düzenlediği ve Haksöz Dergisi yazarlarından Hamza Türkmen´in konuşmacı olduğu “İlk Kur’an Nesli ve Günümüz Müslümanlarının İbadet Algısı” başlıklı konferansa yoğun ilgi gösterildi.
     
     
Müminlerin Ahlakı ve Vahye Şahitlik Sorumluluğu / Tarih: 06-12-2009
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı İLKAV’ın alternatif eğitim konferanslarının bu haftaki konuğu Abdurrahman ÇELİKER’di. “Müminlerin Ahlakı ve Vahye Şahitlik Sorumluluğu” başlıklı konferansında “Müminlerin ahlakının ancak vahye şahitlik görevini hakkıyla yerine getirmeleri ile mümkün olabileceğini” belirten Çeliker;“O’nun ahlakı Kur’an ahlakıydı” ifadesinin bunun en büyük delili olduğunu zira vahyin ilk şahidi olan Hz. Peygamberin hayatının her alanını vahye göre dizayn ettiğini” vurguladı. Çeliker konuşmasının devamında Allah’ın ahlakiliği, Birey’in hem yaratana karşı hem de topluma karşı olan ahlakiliği konularında bilgi verdikten sonra “Allah’a eş koşma veya O’nu reddetme bağlamında küfür insanın Allah’a karşı yaptığı en büyük ahlaksızlıktır. Dolayısıyla insanın Allah’a karşı olan ahlakiliğine iman, topluma karşı olan ahlakiliği ise salih ameldir. Bu ikisi birbirinden ayrılmaz bir bütündür. Bu nedenle ahlak denilen olgu müminler için hayatın her alanında vahyin şahitliğini yapma manasındadır” ifadelerine yer verdi.
     
     
Rasyonalizm, Pozitivizm, Modernizm ve Postmodernizm / Tarih: 15-11-2009
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İLKAV) nın düzenlemiş olduğu alternatif eğitim konferansları devam ediyor. Bu hafta Yavuz Ay’ın sunduğu “ Rasyonalizm, Pozitivizm, Modernizm ve Postmodernizm” konulu konferans Enam suresinden okunan Kur’an ayetleriyle başladı. Sözlerine modernizm, postmodernizm, rasyonalizm, pozitivizm, sekülerizm, epistemoloji, deizm, pagan, ontoloji, ateizm ve nihilizm gibi ilgili kavramların açıklamasıyla başlayan Yavuz AY, konferansın konusunun çok geniş olması sebebiyle daha çok modernizm merkezli bir sunum yaptı. 5.yy da modernist kelimesinden türeyen modernizmin kültürel anlamda geleneksizlik olduğunu ve bununla beraber köksüzlük, yenilikçilik anlamlarına da geldiğini söyleyerek konuşmasını sürdüren Yavuz Ay, modernizm döneminin insanlık tarihinde hiç yaşanmamış bir dönem olduğunu; tarihte farklı farklı medeniyetlerin olduğunu ancak modern dünyayla gelen “uygarlık saldırısının” yirmi altı medeniyetten 16 sını yok ettiğini bunlardan dokuzunu da fosilleştirdiğini belirtti.
     
     
" Yolumuz: Sistem İçi Değişime Eklemlenmek Değil, Kur´anla Sistemi Değiştirmektir." / Tarih: 25-10-2009
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı Altarnatif Eğitim Konferansları devam ediyor. Mehmet Pamak’ın sunduğu “ Emperyal Projeler İstikametinde Türkiye’de Değişim ve Müslümanlar” konulu konferans İsra suresinden okunan Kur’an ayetleriyle başladı. Osmanlı sonrası T.C sisteminin kurulması ve misyonunu anlatarak konuşmasına başlayan Mehmet Pamak, TC sisteminde 1923 yılında gerçekleştirilen ilk darbe ile I. Meclisteki muhaliflerin tasfiyesini müteakip kontrolu tamamen ele geçiren batıcıların jakoben modernleştirme ve batılılaştırma projesini yerli halklar üzerinde terör estirerek adım adım uygulamaya koyduğunu söyledi. Kemalist sistemin Batı ile anlaşarak üstlendiği bu misyonun gereğini yerine getirirken, kendi halkına ve komşu ülkelere karşı “yurtta Savaş bölgede savaş” şeklinde tezahür eden bir uygulamaya imza attığının üzerinde duran Pamak, halkın yıllarca iç düşman, dış düşman paranoyalarıyla oyalanıp baskı altında tutulduğunu söyledi.
     
     
Kuran´da Müminlerin Özellikleri / Tarih: 05-10-2009
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı’nda 2009–2010 sezonu Alternatif Eğitim Programları başladı. 04 Ekim Pazar günü düzenlenen “Mümin’in Suresi Işığında Kuran’da Müminlerin Özellikleri” konulu konferans başlamadan önce Mümin’in suresinin ilk onbir ayeti okunarak meali verildi. Ardından konuşmacı Şeyho Duman Hoca takdim edildi. Konuşmasının başında insanın yeryüzündeki sorumlulukları ve yaradılış gayesi üzerinde duran Şeyho Duman emanetin yüceliğini ve önemini ayetler ışığında açıkladıktan sonra “Dileyen iman etsin dileyen inkâr etsin” ayeti hükmü gereğince insana verilen seçme hürriyeti üzerinde durdu.
     
     
İsraf İnfak İsar Konferansı Yapıldı. / Tarih: 31-05-2009
İLKAV Alternatif Eğitim Konferansları’nın 2008-2009 sezonundaki son konferansının konuğu Ali DEĞİRMENCİ idi. İLKAV’ın Alternatif Eğitim Konferansları’nın bu haftaki konuğu Ali DEĞİRMENCİ idi.
     
     
Modern Cahiliye ve İslama Modernist Yaklaşımlar / Tarih: 18-05-2009
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen Alternatif Eğitim Konferanslarının bu haftaki konuğu Mustafa Eğilli oldu. “
     
     
SAYFALAR:   | 1 || 2 || 3 || 4 || 5 || 6 || 7 || 8 |
 
Copyright © 2013 İLKAV - İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı
Strazburg Caddesi No:18/4 SIHHIYE/ANKARA
Telefon :  +90 (312) 229 79 76 e-posta:  iletisim@ilkav.org
İLKAV Teknik Komisyon