Üye Ol  -  Şifremi Unuttum?
Facebook
 
 
> Bugün 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü...

> Kadir Gecesinin ve Ona Değer Kazandıran Kur’an’ın Kadrini Bilmek...

> Erdoğan’ın, Karşılığı Olmayan Sert Söylemleri Filistin’den Yana, ...

> Ömrümüzden Bir Yıl Daha Azaldı, Gelin Hâlimizi Sorgulayalım!...

> Küresel İfsadın Fıtratı ve Doğal Dengeyi Bozması ile İnsanlığın Y...

   
En Çok Okunanlar
 
DİĞER / 2009 Yılı ve Öncesi
Radyo Denge Gecesi Muhteşemdi... / Tarih: 19-12-2009
Kuruluşunun 15. yılında Ankara Kocatepe Kültür Merkezi´nde 19 Aralık 2009 Cumartesi günü Hicret Gecesi münasebetiyle dinleyicileriyle buluşan Radyo Denge´nin programı Kuran´ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Şeyho Duman Hoca Radyo Denge adına kısa bir açılış konuşması yaptı. Hicreti konu alan slayt gösterisinin akabinde İlkav Çocuk Kulübü Allah Resulü´nün Medine´ye hicretini konu alan kısa bir canlandırma yaptılar. Tertemiz yürekleriyle çocukların okudukları güzel ilahilerin ardından Hicret konulu konuşmasıyla Mehmet Pamak sahnedeki yerini aldı. Hicretin çeşitli boyutları üzerinde duran Pamak´ın konuşması ara ara tekbir sesleriyle kesildi. Pamak konuşmasında şunları söyledi:
     
     
Ankara´da Kudüs Günü / Tarih: 18-09-2009
Merhum Humeyni’nin önerisiyle gerçekleşen ve yıllardır sürdürülen önemli bir gelenek olan ve İslam coğrafyasının birçok bölgesinde Ramazan ayının son cuması düzenlenen Kudüs günü etkinlikleri çerçevesinde, İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı da İLKAV Konferans Salonunda bir etkinlik düzenlendi.
     
     
Elif Nesli İnternet Dergisinin 7. sayısı çıktı / Tarih: 08-05-2009
Bir grup kardeşimizin emeği ile hazırlanan Elif Nesli internet dergisinin 7. sayısı çıktı. Dergimizden bu ay yine Kelimeler ve Kavramlar, Kurşuni Mavi, Rachel’ın Mektupları, Farklı Sesler, Sinema, İlkav Gençlik ve Çocuk Kulübüne ait yazılara ulaşabileceğiniz gibi aramıza yeni katılan yazarlarımızın yazılarına da ulaşabilirsiniz. Ayrıca dergimizde bu ay İlkav Gençlik Kulübünün gerçekleştitrmiş olduğu İstanbul gezisi ve Kur’an Meali bilgi yarışmasına ait yazıyı da okuyabilirsiniz.
     
     
Elif Nesli İnternet Dergisinin 6. Sayısı Çıktı / Tarih: 02-03-2009
İLKAV’dan bir grup kardeşimizin emeği ile hazırlanan Elif Nesli internet dergisinin 6. sayısı çıktı. Dergide bu ay İslam ümmeti için hala kanayan bir yara olan Filistin sorunu üzerine konular ele alındı. 28 Şubatı geride bıraktığımız şu günlerde, derginin editörü Zeynep Ülkü Taşyürek de yazısında bu konu üzerinde durmakta. Ayrıca derginin iki aylık bir periyot içerisinde çıkacağını söyleyen Zeynep Ülkü Taşyürek Elif Nesli okurlarının yazılarını, şiirlerini elif_nesli_dergisi@hotmail.com adlı adrese yollayabileceklerini söylemekte.
     
     
Ankara’Da Gazze’Ye Destek Kermesi / Tarih: 16-01-2009
Filistin Dostları Platformu ve İHH işbirliğiyle düzenlenen Filistin’e yardım kermesi bugün saat 13.30’da Ankara Sıhhiye Strazburg Caddesi’nde açıldı.
     
     
Gazze Günü / Tarih: 09-01-2009
Ankara Filistin Dostları Platformu, bugün saat 12.00 de Gazze katliamını, İslami direnişi ve Türkiye’de yapılmakta olan eylemleri gündem yapan bir toplantı düzenledi.
     
     
Kurban Bayramı Birlikteğin Ve Beraberliğin Mutluluğunu Yaşattı. / Tarih: 09-12-2008
Bayram namazının akabinde Vakfımız Konferans salonunda düzenlenen bayramlaşmaya Ankara’nın bir çok yerinden gelen kardeşlerimiz katıldılar.
     
     
İlkav´da Bayramlar Bir Başka Güzel / Tarih: 30-09-2008
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı salonunda bayram sabahı düzenlenen bayramlaşma programı "Kur´an ayı Ramazan ve bayramların önemi" konulu konuşmayla başladı.
     
     
SAYFALAR:   | 1 || 2 || 3 |
 
Copyright © 2013 İLKAV - İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı
Strazburg Caddesi No:18/4 SIHHIYE/ANKARA
Telefon :  +90 (312) 229 79 76 e-posta:  iletisim@ilkav.org
İLKAV Teknik Komisyon