Üye Ol  -  Şifremi Unuttum?
Facebook
 
 
> Bugün 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü...

> Kadir Gecesinin ve Ona Değer Kazandıran Kur’an’ın Kadrini Bilmek...

> Erdoğan’ın, Karşılığı Olmayan Sert Söylemleri Filistin’den Yana, ...

> Ömrümüzden Bir Yıl Daha Azaldı, Gelin Hâlimizi Sorgulayalım!...

> Küresel İfsadın Fıtratı ve Doğal Dengeyi Bozması ile İnsanlığın Y...

   
En Çok Okunanlar
 
CUMA KONFERANSLARI / 2009 Yılı ve Öncesi
Meydanların Desteğini Alamamış Özgürlükler Kalıcı Olamazlar / Tarih: 13-07-2008
Mehmet Pamak: “Şirke dayalı cahili sistemlerde, özgürlükler ve temel haklar, asla hediye olarak verilmezler, bu yüzden bedeli ödenerek satın alınmaları, fethedilmeleri gerekir. Arkasına meydanların desteğini alamamış özgürlükler kalıcı olamazlar. Özgürlüğün yolu meydanlardan geçer. Sivil toplum, meydanları darbecilerden geri almalı ve meydanlar darbecilere, çetelere, insan hakları ihlallerine ve sömürüye karşı özgürlük ve adalet talepleriyle inlemeli. İşte böyle bir direnişle fethedilen özgürlükler kolay kolay geri alınamazlar. Bir toplumun gerçek ve kalıcı bir adalet ve özgürlüğe ulaşabilmesi için de, özündekini fıtri ve vahyi ölçülerle değiştirip bu adalet ve özgürlük sistemine müstehak hale gelmesi gerekir.”
     
     
Sadece Kur´an´ı, Resulün Güzel Örnekliğini Ve Yalnız Allah’A Kul Olma Duyarlılığını Bulundurmalıyız. / Tarih: 22-06-2008
“Mücadelenin ve hayatın ekseninde sürekli olarak, sadece Kur’an’ı, Resulün güzel örnekliğini ve yalnız Allah’a kul olma duyarlılığını bulundurmalı, sadece bunları belirleyici kılmalıyız.”
     
     
İşgalin 60. Yılı / Tarih: 21-05-2008
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen Cuma konferanslarının bu haftaki konusu işgalin 60. yıl dönümündeki Filistin ve ümmeti vahiy ile inşa sorumluluğu üzerineydi. Konuyu detaylı bir şekilde ele alan konuşmacı Mehmet Pamak özetle şunları söyledi:
     
     
24.08.2007 Cuma Konferansı / Tarih: 24-08-2007
PAMAK:Müslüman’ın Hayatı, Gündemi ve Yöntemi Vahiyle Belirlenmelidir
     
     
Müslüman’In Hayatı, Gündemi Ve Yöntemi Vahiyle Belirlenmelidir / Tarih: 24-08-2007
Daha önceki konferansımızda; “AKP ve DTP’nin aldıkları oylar, halkın faşist sisteme karşı adalet ve özgürlük eksenli itirazı olmak bakımından bir olumluluk içerse de, bu iki partinin, İslam’a karşı tutumları bakımından önemli bir risk barındırdıkları da unutulmamalıdır”
     
     
27.07.2007 Cuma Konferansı / Tarih: 27-07-2007
Mehmet PAMAK:"Seçim Sonuçları: Darbecilere, Muhtıracılara, Çetelere, Derin Yargıya, Kemalizme Karşı, Halkın Özgürlük Eksenli Tepkisi"
     
     
Halkın Özgürlük Eksenli Tepkisi / Tarih: 27-07-2007
22 Temmuz seçim sonuçları, Halkın AKP’ye desteğini arttırarak sürdürdüğünü ortaya koydu. Seçimin bir tarafında, halkın özgürleşmesine karşı statükoyu savunan, asker destekli, darbeci, ulusalcı, Kemalist CHP, MHP, DP ve hatta Erbakan’
     
     
20.07.2007 Cuma Konferansı / Tarih: 20-07-2007
PAMAK: “Toplumsal sorunlarla ilgilenilmeli, fakat onlara takılı kalmadan, onları müstakil dava haline dönüştürmeden, Tevhit şirk eksenli İslami mücadele çizgisi sürdürülmelidir”.
     
     
SAYFALAR:   | 1 || 2 |
 
Copyright © 2013 İLKAV - İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı
Strazburg Caddesi No:18/4 SIHHIYE/ANKARA
Telefon :  +90 (312) 229 79 76 e-posta:  iletisim@ilkav.org
İLKAV Teknik Komisyon