Üye Ol  -  Şifremi Unuttum?
Facebook
 
 
> Bugün 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü...

> Kadir Gecesinin ve Ona Değer Kazandıran Kur’an’ın Kadrini Bilmek...

> Erdoğan’ın, Karşılığı Olmayan Sert Söylemleri Filistin’den Yana, ...

> Ömrümüzden Bir Yıl Daha Azaldı, Gelin Hâlimizi Sorgulayalım!...

> Küresel İfsadın Fıtratı ve Doğal Dengeyi Bozması ile İnsanlığın Y...

   
En Çok Okunanlar
 
PANELLER / 2011 Yılı
İLKAV’ın ´Yeni Anayasa Arayışları ve Müslümanların Tutumu´ Paneli Yapıldı... / Tarih: 23-11-2011
20. 11. 2011 Pazar günü İLKAV konferans salonunun 3 katını da dolduran önemli bir katılımla gerçekleşen “Yeni Anayasa Arayışları ve Müslümanların Tutumları” konulu panele, İLKAV yöneticilerinden Emrullah Ayan’ın, hüküm, hükmetme ve yönetimle ilgili Kur’an ayetlerini ve meallerini okuması ile başlandı. Konuşmacı olarak, Ahmet Kalkan, Hüseyin Alan, Mehmet Pamak ve Şükrü Hüseyinoğlu’nun katıldığı paneli Mehmet Pamak yönetti.
     
     
İLKAV’ın ´Ortadoğu’da Halk Ayaklanmaları´ panelinden önemli mesajlar... / Tarih: 27-09-2011
İLKAV Panelinde ortak tespit: “Halk ayaklanmaları inkılap hüviyetinde değil, sistem içi değişim yaşanıyor. Diktatörler değişmiyor, yüzleri değişiyor. Düşünce, proje üretemeyen Müslümanlar küresel emperyalistlerin ürettiklerini tüketmekle meşguller.”
     
     
İLKAV ´Ramazan ve Kur’an Panelleri´nin 9. sunu Gerçekleştirdi... / Tarih: 16-08-2011
İlkav´ın Bu yılki Razamazan ve Kuran panelinde öne çıkan konular: - vahyin yönlendirmesiyle ilk Kur’an neslinin örnekliğinde ortaya konan yoldaki işaretlere dikkat çekmek suretiyle, bugünün Müslüman’ına, kulluk ve ahiret eksenli hayat tasavvuru içinde İslami şahsiyetin inşası, dünyevileşme belasından korunma, - cahiliye toplumundan bağımsız İslami yapının inşası suretiyle toplumsal dönüşüme yönelik çabalar gösterme, - ve bu süreçte sistem içi ilişkilerde ilkeli duruş ve şirk sisteminden ayrışma, uzlaşmazlık, itaatsizlik sorumluluğunun hatırlatılmasını, - günümüz Müslümanları arasında hızla yayılan ilkesizlik, uzlaşmacı, sentezci yaklaşımlar sonucu yaşanan liberal, sol, demokratik sapmalar ile Türkiye’de geliştirilen ılımlı İslam-ılımlı laiklik sentezini esas alan demokratik model çerçevesinde ülke ve bölge Müslümanlarının dönüştürülmesi konularında “emri bi’l maruf ve nehyi an’il münker”in yapılmasını hedefleyen konular ele alındı.
     
     
İLKAV Genişletilmiş İstişare Kurulu Mayıs toplantısı yapıldı... / Tarih: 24-05-2011
Toplantının, çeşitli konularda hazırlanan üyelerin konferans ya da panel şeklinde sunumlar yaptıkları bölümünde, “Tarihselcilik ve Tarihselci Anlayışın Kurân’daki Kıssaların Yorumlanmasına ve Mülkiyet Anlayışına Yansımaları” konusunu Avukat Hüseyin Yılmaz sundu.
     
     
İLKAV’da ´Kur’an Eğitimi, Kur’an Toplumu, Gençliğin Önemi ve Ümmetin Uyanışı´ ele alındı. / Tarih: 09-05-2011
İLKAV Genişletilmiş İstişare Kurulu toplantısı yapıldı ve “Ev Halklarında Kur’an Eğitimi, Müslümanların Birliği, Cemaatleşme ve Kur’an Toplumunu Oluşturma Sorumluluğu, İslami Mücadelede Gençliğin Yeri ve Önemi ve Bölgede Müslüman Halkların Ayaklanmaları ve Ümmetin Uyanışı” gibi önemli konuları ele alan bir panel de gerçekleştirildi.
     
     
SAYFALAR:  
 
Copyright © 2013 İLKAV - İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı
Strazburg Caddesi No:18/4 SIHHIYE/ANKARA
Telefon :  +90 (312) 229 79 76 e-posta:  iletisim@ilkav.org
İLKAV Teknik Komisyon