Üye Ol  -  Şifremi Unuttum?
Facebook
 
 
> Bugün 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü...

> Kadir Gecesinin ve Ona Değer Kazandıran Kur’an’ın Kadrini Bilmek...

> Erdoğan’ın, Karşılığı Olmayan Sert Söylemleri Filistin’den Yana, ...

> Ömrümüzden Bir Yıl Daha Azaldı, Gelin Hâlimizi Sorgulayalım!...

> Küresel İfsadın Fıtratı ve Doğal Dengeyi Bozması ile İnsanlığın Y...

   
En Çok Okunanlar
 
PANELLER / 2009 Yılı ve Öncesi
İLKAV Ramazan ve Kur’an Panellerinin 8. Gerçekleştirdi / Tarih: 07-09-2009
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı’nın her yıl Ramazan ayı içerisinde gerçekleştirdiği “Ramazan ve Kuran” panelinin bu yıl sekizincisi yapıldı. “Kur’an’ın, İlk Muhataplarını İnşa Süreci”nin konu edildiği panel www.ilkav.org sitesinden canlı olarak yayınlandı. Ramazan Koç’un Kur’an tilaveti ile başlayan panelin açılış konuşmasını Şeyho Duman yaptı. Şeyho Duman konuşmasında özetle şunları söyledi: “Allah’ın emanetini tevdi ettiği yeryüzünde halife kılınan insanlığın, bu emaneti yerine getirmek için ölçüye, değerlere, kurallara ve takip edilmesi gereken yolun işaretlerine ihtiyacı olduğunu bilen Rabbimiz, onlara vahiyle yol göstermiş, bu yolda rehberlik yapacak, insanı karanlıklardan aydınlığa çıkaracak, hak ile batılı ayrıştıracak Furkan’ı / Kur’an’ı inzal ederek, vahiyle fıtratı buluşturarak İslami şahsiyeti inşa edecek, cahiliyeden ayırıp tekâmül ettirecek önemli bir destek lütfetmiştir. İnsanlara, ancak vahyin gölgesinde hayatlarını devam ettirmeleri halinde üstlendikleri emaneti taşıyabileceklerini bildirmiştir. Ancak özellikle ilk nesilden sonra vahiy gereği gibi anlaşılmamış, hakkıyla okunup hayata hakim kılınmamıştır. Allah insanların Kuranı okuyarak, diğer insanlara da örnek olacak bir seviyeye yükselmelerini murat ettiği halde; insanlar Kuran’ı kendi cahili anlayışlarının, dünyevileşmeye dayalı yoz hayatlarının, heva ve heveslerinin seviyesine indirgemeye çalışmışlardır. Yani kendileri Kur’an’a uyacaklarına, Kur’an’ı, hevalarıyla tercih ettikleri hayata uydurmaya yeltenmişlerdir. Bundan dolayı Kuran aramızda varlığını garip olarak devam ettirmektedir” dedi. Kitabın ölülerin üzerine okunmak için değil, hayata taşınmak ve yaşamlaştırılmak için indirildiğini söyleyen Duman, Kuran ayetlerinden örnekler verdi.
     
     
Afdp´nin Düzenelediği Gazze Paneli Miting Havasında Gerçekleştirildi. (Videolu) / Tarih: 01-02-2009
“Hayberi hatırla ey Yahudi, Muhammed’in ordusu dönmeye başladı”
     
     
İlkav’In ´Askeri Vesayet Ve Resmi İdeoloji Kıskacında Yargı´ Paneli Yapıldı / Tarih: 17-11-2008
     
     
İlkav’Dan Yargı Paneli / Tarih: 11-11-2008
Yıllardır Ankara’da, İslami eğitim programlarından ilmi konferans ve panellere, bilginin eylemleştirilmesi ve vahyin sosyalleştirmesi çabasından meydanlardaki adalet ve özgürlük eksenli şahidliğe kadar, tevhid, adalet ve özgürlük mücadelesi veren İLKAV, “Resmi İdeoloji Kıskacında Eğitim” panelinden sonra, aynı sorumluluk bilinciyle yine önemli bir konuyu ele alıyor.
     
     
Ramazan Ve Kuran 2008 / Tarih: 15-09-2008
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı’nın 2003 yılından bu yana Kur’an ve diriliş ayı olan Ramazan’da sorumluluklarımızı hatırlamak, kardeşlik bilincini pekiştirmek, hayat ve hidayet kitabımızla irtibatımızı yenilemek amacıyla, düzenli olarak gerçekleştirdiği Ramazan ve Kur’an Paneli 14.09.2008 Pazar günü Kocatepe Kültür merkezinde yapıldı.
     
     
Ekinin Ve Neslin İfsadı Bağlamında Ekolojik Dengede Bozulma Ve Kültürel Yozlaşma / Tarih: 06-04-2008
Panele konuşmacı olarak Vakit gazetesi yazarlarından Abdurrahman Dilipak’ın yanı sıra Haksöz dergisi yazarlarından Hamza Türkmen ve Ramazan Yazçiçek katıldı .Oturum başkanlığını Hamza Türkmenin yaptığı panelde ilk olarak Abdurrahman Dilipak söz aldı.
     
     
YAPISAL BİRLİKTELİĞİN KUŞATICILIĞI TARTIŞILDI / Tarih: 28-03-2008
Özgür-Der´in Aşılması Gereken Zaaflarımız üst başlığıyla düzenlediği aylık panellerin altıncısı 26 Mart Çarşamba akşamı Zübeyde Hanım Kültür Merkezi´nde yapıldı. "Birey-Cemaat İlişkisinde Zaaflar"ın daha önce İslami Şahsiyet Eksikliği üzerinden tartışıldığı panelde bu kez de Kuşatıcı Yapı Eksikliği boyutu masaya yatırıldı. Güney Uzun´un yönettiği panele Mehmet Pamak ve Rıdvan Kaya konuşmacı olarak katıldılar.
     
     
Takva Örtüsü Tesettür Ve Yasaklama İle Modernleşme Kıskacında Başörtüsü / Tarih: 24-02-2008
İlmi ve Kültürel araştırmalar Vakfı (İLKAV) tarafından gerçekleştirilen paneller serisinin üçüncüsünde tesettür ve başörtüsü konusu ele alındı.
     
     
SAYFALAR:   | 1 || 2 || 3 |
 
Copyright © 2013 İLKAV - İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı
Strazburg Caddesi No:18/4 SIHHIYE/ANKARA
Telefon :  +90 (312) 229 79 76 e-posta:  iletisim@ilkav.org
İLKAV Teknik Komisyon