Üye Ol  -  Şifremi Unuttum?
Facebook
 
 
> Bugün 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü...

> Kadir Gecesinin ve Ona Değer Kazandıran Kur’an’ın Kadrini Bilmek...

> Erdoğan’ın, Karşılığı Olmayan Sert Söylemleri Filistin’den Yana, ...

> Ömrümüzden Bir Yıl Daha Azaldı, Gelin Hâlimizi Sorgulayalım!...

> Küresel İfsadın Fıtratı ve Doğal Dengeyi Bozması ile İnsanlığın Y...

   
En Çok Okunanlar
 
ALTERNATİF EĞİTİM KONFERANSLARI / 2009 Yılı ve Öncesi
Kuran’da Cihad, Kuran’la Cihad ve EmperyalizminCihadı Karalama Çabaları / Tarih: 24-01-2007
İlmi Ve Kültürel Araştırmalar Vakfı ( İLKAV) ın düzenlemiş olduğu Alternatif Eğitim Konferanslarında bu hafta Cihad konu edildi. “Kuran’da Cihad, Kuran’la Cihad ve EmperyalizminCihadı Karalama Çabaları) başlıklı konferansın davetlisi Kenan Alpay’dı.
     
     
Sağcılık, Muhafazakârlık, Ulusalcılık Devletçilik, Gelenekçilik ve Modernizm kıskacında Türkiye’de Müslümanlık / Tarih: 11-01-2007
İlmi ve kültürel araştırmalar vakfının düzenlemiş olduğu Alternatif Eğitim Konferansları’nda 07 Ocak 2007 Pazar günü “Sağcılık, Muhafazakârlık, Ulusalcılık Devletçilik, Gelenekçilik ve Modernizm kıskacında Türkiye’de Müslümanlık ” başlıklı konferansa Hamza Türkmen konuşmacı olarak katıldı.
     
     
Kuran’ın Sünnetteki Temelleri / Tarih: 12-11-2006
İlmi ve kültürel araştırmalar vakfının düzenlemiş olduğu Alternatif Eğitim Konferansları’nın 2006-2007 döneminin ikinci konferansı, 12 Kasım 2006 Pazar günü vakıf genel merkezinde gerçekleştirildi. “Kuran’ın Sünnetteki Temelleri” başlıklı konferansa Fevzi Zülaloğlu konuşmacı olarak katıldı. “Sünnet; Kuran’da Allah’ın adeti, toplumsal değişimin seyri ile ilgili bir takiptir” diyerek sözlerine başlayan Zülaloğlu, sünnet kelimesinin Kuran’da 16 ayette karşımıza çıktığını ve bu ayetlerde sünnetin resule değil, Allah’a izafe edildiğini ve “Allah’ın değişmez yasaları” anlamına geldiğini belirtti. Kuran ayetleriyle Resul’ün; beyan, şahitlik ve örneklik gibi vazifelerinin bulunduğuna dikkat çekilmesinin ardından, terim olarak Resule (s) nispet edilen sünnet üzerinde duruldu.
     
     
Kur’an’daki Yahudileşme Serüveni, ‘Emr-İ Bil Ma’ruf Nehyi Anil Münker’ Sorumluluğu ve Müslümanların Hali / Tarih: 05-11-2006
2006-2007 Döneminin İlk Konferansı yapıldı: “Kur’an’daki Yahudileşme Serüveni, ‘Emr-İ Bil Ma’ruf Nehyi Anil Münker’ Sorumluluğu ve Müslümanların Hali” KONUŞMACI:MEHMET PAMAK
     
     
´İslam’A Ve Müslüman Halklara Yönelik Küresel Projeler Ve İslami Sorumluluğumuz´ / Tarih: 12-06-2006
Konferansı sunan Mehmet Pamak, önce İslam’a ve Müslüman halklara yönelik küresel kuşatma hakkında detaylı bilgiler aktardı. ABD-İsrail-İngiltere öncülüğünde Batı medeniyeti adına, bir yandan çok önce hazırlanan işgal, istila, katliam ve sömürü planlarının 11 Eylül’den sonra uygulamaya konduğunu, diğer yandan da İslam’ı ve Müslüman halkları dönüştürme projelerinin gündeme sokulduğunu ifade etti.
     
     
Türkiye´de Nakşilik Hareketi Ve Tasavvuf / Tarih: 28-05-2006
İLKAV Alternatif Eğitim Konferansları çerçevesinde bu haftanın (28/05/2006) konuşmacısı eski bir Nakşi Şeyhi iken Tevhidi bir dönüşüm geçirerek binlerce müridini geride bırakarak, tarikat işlerinden beri olduğunu ilan eden ,Kur’an merkezli ve Peygamber örnekliğinde gerçek tevhidi bir Müslümanlığı seçen ve kendini kitap yazarak eğitim çalışmalarına adayan Araştırmacı –Yazar Ferid Aydın Hoca idi. Hocamızın en önemli eserlerinden biri olan “ TARİKATTA RABITA VE NAKŞİBENDİLİK” adlı gerçekten bu konuda yazılmış en kapsamlı ve muteber kitabının ikinci baskısı Süleymaniye Vakfı yayınları tarafından yayınlanmış bulunmaktadır. Bu kitabı çerçevesinde konferansını sundu.
     
     
Modernite/Modernleşme Kuramları Ve Postmodernizm / Tarih: 14-05-2006
İLKAV Alternatif Eğitim Konferansları çerçevesinde bu haftanın (14/05/2006) konuşmacısı Haksöz Dergisi Yazarlarından ve Sakarya Dayanışma Platformu Yürütücülerinden Kadrican Mendi beydi.
     
     
KÜRESEL EMPERYALİZMİN PROJELERİ / Tarih: 05-05-2006
İLKAV Alternatif Eğitim Konferansları çerçevesinde bu haftanın konuşmacısı Haksöz Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Alpay’dı.Büyük bir katılımla gerçekleşen konferansta; sivil toplum kavramına genel bakış,sivil toplumun dünyada ve Türkiye ‘de gelişimi,11 Eylül sonrası Sivil toplum kuruluşlarındaki değişimler ve bunların küresel projeler bağlamında gördükleri fonksiyonlar,Türkiye ‘de ki dindar çevrelerin sivil toplum kuruluşları ile küresel emperyalist hesaplarda kullanılma yöntemleri ve son olarakta İslami bakış açısı ile modern bir araç olarak sivil toplum örgütlerinde gözetilmesi gereken ilkelerin neler olması gerektiği hususlarında durulmuştur.
     
     
SAYFALAR:   | 1 || 2 || 3 || 4 || 5 || 6 || 7 || 8 |
 
Copyright © 2013 İLKAV - İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı
Strazburg Caddesi No:18/4 SIHHIYE/ANKARA
Telefon :  +90 (312) 229 79 76 e-posta:  iletisim@ilkav.org
İLKAV Teknik Komisyon